Девети фестивал на малината в Лозница

Областният управител Владимир Димитров участва в откриването на IX Национално изложение за ягодоплодните и Фестивал на малината в Лозница, съобщиха от пресслужбата на администрацията.

Фестивалат бе фициално открито от зам.-министъра на земеделието и храните Лозана Василева. Тя поздрави организаторите, а също и земеделските производители, като им каза, че в лицето на министерството имат надежден партньор. Също така, тя отчете устойчиво развитие на сектора на малинопроизводството и увеличение на добивите през последните години.

На церемонията присъстваха и експерти от Държавен фонд „Земеделие“, председателят на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните Божидар Петков, Валентина Френкева директор на Областна дирекция „Земеделие“ и др.

IX Национално специализирано изложение за ягодоплодните и Фестивалът на малината събра в Лозница производители и изложители от страната и чужбина, които представиха различни сортове ягодоплодни култури, модерни машини, технологии и производни продукти.

Фестивалната тази вечер включва фолклорна програма, детски работилници и други развлечения. То ще продължи и през утрешния ден.

/е-Razgrad/

Снимки: Областна администрация и Мехмед АЗИЗ

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.