Двудневен празник за Деня на детето 

Община Разград и Центъра за работа с деца организират двудневен празничен детски фестивал „Шарената въртележка”, посветен на Първи юни – Ден на детето, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Той ще се проведе в Градския парк в петък и събота, 31 май и 1 юни. Там ще бъде монтиран символът на фестивала – шарена въртележка, и през двата дни ще има и други атракциони срещу символично заплащане, както и още изненади за децата на Разград.

Програмата на празничния фестивал започва с едно от отложените от 9 май заради лошото време събития, посветени на Деня на Европа и организирани от Областния информационен център. В 14.30 ч. на 31 май от парка към Археологическия резерват „Абритус” тръгва Колоездачната обиколка на обекти, изградени или обновени по европроекти. Всички завършили пробега получават фланелки с логото на ОИЦ, както и талончета за томбола, която ще се тегли в 15.15 ч. след финала на велообиколката в парка. Сред наградите са три маркови български велосипеда, аксесоари и принадлежности за велосипеди. В обиколката могат да участват всички жители и гости на Разград без ограничения на възрастта.

В 16.00 ч. в петък в алеите в парка отварят работилнички на основните училища в Разград, на които ще бъдат представени различни дейности, с които се обучават техните възпитаници.

В 16.45 ч. по главната алея на парка /вход от ул. „Паркова”“ започва шествие на детските градини в общината. Всяка група ще бъде водена от две деца, облечени като приказни герои. Финалът на шествието е на сцена „Ронда”, където в 17.00 ч. започва концерт на предучилищното образование.

Първите часове на Деня на детето 1 юни са посветени на домашните любимци. Под общ надслов „Забавен ден с моя домашен любимец” в 10.00 ч. ще бъде открита изложба на домашни любимци, ще бъдат представени демонстрации с обучено куче, а приютът за бездомни животни и скитащи кучета ще представи своята кампания „Осинови приятел”. За участие в изложбата на домашни любимци е необходимо предварително записване до 31 май в ЦРД или на тел. 0878 542810.

В 15.00 ч. на 1 юни децата ще могат да се включат в работилничка „Забавно люто с академия „1, 2, 3 старт”, а в 15.30 ч. започва второто отложено събитие от „Дни на Европа” – конкурс за рисунката на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”. Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи – до 7 години, 1-4 клас и 5-7 клас. 30 минути преди началото на събитието ръководителите на групи от училища и школи трябва да представят списъци по образец с имената на участниците, а индивидуалните участници се записват на място при организаторите от ОИЦ. Наградите за победителите са пособия за рисуване, те ще бъдат обявени и връчени в 16.30 ч. Всички участници ще получат брандирани тениски или шапки.

В 17.00 ч. на сцена Ронда започва церемонията по обявяване на Годишните награди на Център за работа с деца и концерт на възпитаници на ЦРД.

/e-Razgrad/

Hits: 40

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.