Два нови случая на COVID-19 в областта, но географията се разширява – единият е от село Бърдоква

По информация на Директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, на 24.06.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случая на COVID-19 в Разградско, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Единият случай е мъж на 58 г. от община Исперих, с. Бърдоква. Потърсил медицинска помощ на 22.06.2020 г. в болницата в Разград, настанен е в инфекциозното отделение. Изследван e в лабораторията към болницата. Резултатът от PCR теста му е положителен. Мъжът е с придружаващо заболяване: артериална хипертония  II ст.

Вторият случай е жена  на 71 г. от община Исперих, с. Вазово. Пролежала в отделение по вътрешни болести /в изолатор/ към болницата в Исперих от 19 до 23.06 юни.   Резултатът от PCR теста му е положителен. Придружаващи заболявания: артериална хипертония II ст.

С линейка вчера мъжът е преместен болница „Канев“ – Русе.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 53, от тях активни 29. Един оздравял  – мъж на 66 г. от с. Ясеновец. На стационарно лечение са 8 в болницата „Св.Иван Рилски“ – Разград, от които един интубиран. Шестима  пациенти са на стационарно лечение в болница „Медика“ – Русе и четирима – в  „Канев“ – Русе.

Изписани са два пациенти от Инфекциозно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“  – Разград“ и един от „Канев“ – Русе с отрицателни тестове и са поставени под 14 дневна домашна карантина.

Общият брой на поставените под карантина е 245.

РЗИ – Разград информира още, че във връзка със заповед на министъра на здравеопазването, екипи от инспекцията са започнали масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки. При извършените проверки няма установени нарушения. Няма издадени предписания и съставени актове.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.