Двадесет деца приключенстваха цяла седмица в Абритус

Двадесет деца се включиха в първата от трите седмици на тазгодишната /трета по ред/ лятна образователна програма на Регионалния исторически музей „Приключения в Абритус“.

На раздяла днес те получиха подарък – шапка с логото на музея и грамота за участие, поднесени им лично от директора Таня Тодорова. Още по-хубавото е, че под формата на древни спортни и настолни игри, слушане на беседи, гледане на филми, занимания в работилнички, те се запознаха с бита, обичаите, вярванията, начина на живот на древните римляни и връстниците им от онова време.

Водени и обгрижвани от музейния педагог Христо Христов, археолога Силвия Анастасова, дизайнера Михаил Маринов, аниматора Мелиса Мюстджебова и доброволките близначки Ана и Никол Иванови – ученички в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, от понеделник насам те се пренасяха като с машина на времето в миналото, а днес си тръгнаха към дома, обогатени с много незабравими спомени, знания и нови приятелства. Познават и съхраняваните артефакти от материалното ни културно-историческо наследство в археологическите експозиции.

Програмата продължава и следващите две седмици. В групата сега имаше момче от Варна – на гости в Разград при баба и дядо, а в заниманията до края ще участват и няколко деца, включили в нея още от първия ѝ ден.

Още снимки вижте ТУК.

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.