Подготвят електронен регистър на бомбоубежищата

ОТ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ КЪДЕ Е „НЕГОВОТО“ БОМБОУБЕЖИЩЕ И КОЙ Е НАЙ-ПРЕКИЯТ ПЪТ ДО НЕГО

Следващата седмица предстои да бъде активиран национален електронен регистър на бомбоубежищата и скривалищата на територията на страната. Инициативата е на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Новината бе съобщена в Благоевград, от главен комисар Николай Николов, при стартирането на стратегически трансграничен проект, свързан със засилване защитата на населението от бедствия, аварии и катастрофи.

„През интернет, чрез електронния регистър, който ще бъде активиран следващата седмица, ще може всеки да открие къде е „неговото“ бомбоубежище и кой е най-прекият път до него“, каза главен комисар Николов.

„Трябва да бъдем спокойни, защото бомбоубежищата са ежегодно проверявани. На практика всички сгради, строени след 1950 г., са пригодени и като скривалища“, категоричен бе Николов.

Той добави, че оборудването в убежищата е старо, но конструктивните изисквания са спазени, но и не вижда кой и защо ще ни напада.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.