Горските събраха 1 тон боклуци от резервата „Сборяново“

Горски служители на Държавно горско стопанство „Сеслав“ и доброволци събраха над един тон отпадъци от историко-археологическия резерват „Сборяново“, съобщиха от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.

Акцията бе част от инициативите за чествания на Седмицата на гората и бе подкрепено от музейни служители и доброволци – жители на Малък Поровец. Извозването на събраните отпадъци до регламентираните за изхвърлянето им места бе организирано от Община Исперих.

По случай Седмицата на гората в административната сграда на ДГС „Сеслав“ се проведе и образователна беседа „Да пазим гората“ с деца от първи и втори клас на СУ „Христо Ботев“ – Кубрат. За изненада на домакините, децата бяха подготвили стихове и песни, както и много рисунки с горска тематика. Всяко дете получи като подарък образователни книжки – специални издания на Северноцентрално държавно предприятие, разработени по методите на горската педагогика за повишаване информираността и интереса на подрастващите към опазване на гората и нейните обитатели.

/e-Razgrad/

Hits: 107

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.