Годишни награди за таланти по време на фестивала „Шарената въртележка“

Зам.-кметът Добрин Добрев поздрави участниците във фестивала „Шарената въртележка” за Деня на детето 1 юни.

Той изрази радостта си, че въпреки дъжда малките жители на Разград са проявили интерес към първото издание на фиестата, която се организира от Община Разград и Центъра за работа с деца. „Това показва, че освен красиви и палави, децата на Разград са и много талантливи, защото фестивалът им дава възможност да проявят различни свои творчески способности” – каза заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на децата да са здрави и щастливи, да продължат да бъдат гордостта на Разград и да запазят детското у себе си, когато пораснат.

Приветствието си зам.-кметът отправи на откриването на пленера за рисунки на статив на тема „Пъстър, шарен, детски свят”, който бе част от фестивала. Заради преваляванията той се проведе не пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, а в една от залите на храма на изобразителното изкуство.

Това бе второто събитие от фестивала за деня. Момичетата от Градския мажоретен състав при ЦРД и техният ръководител Емилия Борисова не се изплашиха от дъжда и направиха обявеното предварително дефиле на мажоретките по пешеходната зона на Разград.

Основната част от събитията днес се случи във фоайето на Общинския културен център. Там отново имаше куклен театър, след който 14 деца се включиха в инициативата „Искам да пея”, като изпълниха любими свои песни пред публиката, представяни от ръководителя на класа па поп пеене в ЦРД Свилена Дечева. По същото време се провеждаха и заниманията в работилничките за изработване на слайм и в къта на традициите, а всеки имаше възможност да се снима с десетата шампионска купа на „Лудогорец”, предоставена от футболния клуб. Купата стана част и от танцовите изпълнения в едно от събитията от фестивала – „На хорце с „Хорце”, в което малките посетители на фестивала научиха стъпките на някои народни танци от ръководителите на ДТШ ”Хорце” Жулиета Иванова и Румен Иванов.

Детският фестивал завърши с връчване на награди. Първо получи приз деветгодишната Хелин Али, която е спечелила първа награда във втора възрастова група от националния конкурс „Детство мое, реално и вълшебно”, организиран от ОДК – Ловеч. Награди имаше и за абитуриентите на Центъра за работа с деца. 12 от момичетата и момчета, които посещават школите на ЦРД, през тази година завършиха средното си образование. По традиция те получават Годишните награди на ЦРД. Повечето от децата са посещавали занимания в ЦРД по 12 години. Тазгодишните носители са: Кристиана Друмева, Виктория Петрова, Цветомира Иванова, Мариета Иванова, Нарин Якубова и Синем Исмет от Градския мажоретен състав, Моника Тодорова, Теодора Цонева и Стефан Илиев от Танцов ансамбъл „Булгарика”, Боряна Неделчева и Пламена Петрова от класа по поп пеене и Виктор Петров от Танцова формация „Феникс”.

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.