Годишни награди за таланти от Центъра за работа с деца

Зам.-кметът Добрин Добрев бе гост на годишните награди на  Центъра за работа с деца и връчи плакети на абитуриентите на Центъра.

Седмото издание на годишните награди започна с връчване на двете последни засега награди от тази учебна година за възпитаници на извънучилищната форма. Получиха ги: Хелин Али, спечелила второ място в трета възрастова група на Национален конкурс за детска рисунка, за компютърна рисунка и есе „Детство мое – реално и вълшебно“ – Ловеч и Емилиана Богданова, която е спечелила втора награда във втора възрастова група на XVIII Национален конкурс изложба за детска рисунка „Три звездички“ – Свищов.

Общо 19 грамоти на изявени възпитници на ЦРД, печелили награди през учебната година, връчи директорът на Центъра Даниела Куртева. От Школа по дигитално изкуство с ръководител Ангелина Рахова са: Идил Илиязова, София Добрева, Надежда Йорданова и Павел Радев. От Школа по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова са: Нихал Абтула и Хелин Али. От Школа „Стъпка по стъпка“ с ръководител Неджля Февзи са: Окан Ахмед, Райна Николова, Максим Стефанов и Еда Селим, която участва и в Школата по пиано и солфеж. От Школата по пиано и солфеж с ръководител Шукран Шукри грамоти получиха:  Валерѝ Тодорова; Ралица Илиева и Текин Зекериев. От Школата по китара и солфеж с ръководител Валентин Стоянов има един призьор – Серай Зюлкяр. От Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков призьорите са: Ахмед Дишли и Симеон Иванов. От ТФ „Феникс“ с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов грамотите са за: Миа Грънчарова и Максимилиана Михайлова.

Добрин Добрев имаше честта да връчи плакетите на тазгодишните абитуриенти от ЦРД. Преди това той поздрави първо преподавателите за това, което правят, защото си личи, че си дават сърцето, децата са доволни и щастливи, прекарват си прекрасно и надграждат талантите си. Зам.-кметът пожела на педагозите рез ваканцията да съберат сили и през следващата учебна година още повече деца да се възползват от заниманията при тях.И увери децата от ЦРД, че не само техните родители и учители, а и Община Разград се гордее с тях. Пожела им да са още по-упорити, трудолюбиви и да печелят толкова награди, че да не стигат витрините на Центъра, за да бъдат подредени в тях. Във връзка с изпращането на тазгодишните абитуриентки Добрин Добрев предложи на ръководството на ЦРД да организира концерт на вече „отлетелите от Центъра птичета”, които след това са се завърнали, надградили над наученото в ЦРД.

Общо 6 са тазгодишните възпитаници на ЦРД, които завършват средното си образование. Ивана Илиева е от Класа по поп пеене и Школата по китара и солфеж. От танцов състав „Булгарика“ с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов е Кристияна Киранска. От Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова са: Кристина Димитрова, Ирена  Станчева, Доротея Георгиева и Петя Маркова.

Най-развълнувана сред преподавателите бе ръководителят на мажоретките Емилия Борисова, която съобщи в края на милото тържество добрата новина, че съставът е поканен да участва в националния отбор на мажоретките на България и ще представя страната на Европейско първенство.

В програмата на Годишните награди участваха част от най-малките възпитаници на ЦРД: певците от групите „Веселите глухарчета Джуниър” и „Веселите глухарчета” от Школата по поп пеене, както и най-малките мажоретки на възраст детска градина от Градския мажоретен състав.

Още снимки вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.