Гешев представи политическия си проект: Граждански блок

“Днес ситуацията в България наподобява тази през 1934 г., когато всички партии са фалирали морално и са изпразнени от съдържание”. Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев, който представи политическия си проект.

Според Гешев партиите са се превърнали в корпорации, търговци, които изпълняват интересите на техните собственици. “Консервативни, патриотични, и най – вече български формации липсват, а именно от това поле произхождат ценностите, които са ни запазвали като род, родина и държава”, каза още Гешев.

“Затова днес създаваме платформа “Граждански блок”. Цялата власт се осъществява от народа и се упражнява от него”, подчерта Гешев.

“Двамата основни участници в управлението – ГЕРБ и ПП-ДБ, са загубили сумарно подкрепата на 500 000 гласоподаватели”, каза Иван Гешев, след което коментира, че това значи, че сегашните партии са загубили легитимността си сред гражданите.

“Жизненоважно е да върнем гражданите в политическия процес, но чрез активното им участие във властта. Дошло е времето за политическа организация от нов вид, такава, каквато не е партия. Затова десетки граждански организации създаваме “Граждански блок”. Влизаме в политиката, за да оцелее България”, уточни Иван Гешев.

“Ние искаме промяна на член 12 от Конституцията и в изборите да участват граждански сдружения, както искаме и промяна в Изборния кодекс. Промяна в закона за пряко участие на гражданите в изборния процес на местната власт, като се улесни процедурата за провеждане на референдум, искаме и предимство на мажоритарния елемент за избор на народни представители в НС. Ще участваме в следващите избори с изцяло граждански листи”, подчерта Гешев.

/e-Razgrad/

Hits: 95

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.