ГЕРБ чака съветниците на Гюнай Хюсмен да се влеят при тях

Екскметът Василев разкритикува новия градоначалник, че плаща допълнително да се метат улиците, понеже вятърът постоянно брулел есенни листа

Надяваме се на по-сериозно и добро сътрудничество със съветниците, членовете и симпатизантите на ЗНС.

Тази политическа формация, представлявана от областния управител Гюнай Хюсмен, се яви с отделни листи на местните избори и сега се надяваме те да се влеят в ГЕРБ. Това обяви депутатът от партията на Бойко Борисов Десислава Атанасова. Тя заедно със съпартийците си Валентин Василев, Галина Георгиева, Надежда Радославова и Радиана Димитрова дадоха първата си пресконференция, откак  формацията им загуби изборите в Разград.

Близо час доктор Василев и колегите му  критикуваха  първите действия на новия кметски екип на Денчо Бояджиев. Според екскмета  в общинската хазна има дупка от неразплатени сметки, но те са по-малко отколкото смята приемникът му.  Той не отрече, че  кметството дължи пари на сметосъбиращата фирма и недоумява, защо въпреки дълговете новият кмет е накарал  да се метат улицит , след като цяла есен вятърът брули есенни листа по тях, а на метачките се плаща допълнително.

Василев счита, че прегледът на сметките в общината е некоретктен, приходната част  се е изпълнявала в ритъм, а обвиненията, че има дупка в местните финанси е заблуда, защото новият кмет смятал да тегли нов кредит и подготвял обществото за това.

Първите 30 дни от управлението на новия кмет Денчо Бояджиев бяха разкритикувани  от ГЕРБ без никакъв толеранс, свързан с практиката да се дава аванс от 100 дни на  всяко ново управление. Според  представителите на загубилата партия неприемлива е идеята да има четирима заместник-кметове, неправилно е да се уволняват назначените от ГЕРБ шефове на общински предприятия и административни структури, леви хора да  управляват с десни, а групата съветници от ГЕРБ, която е първа по численост в местния парламент, да няма шефски места в комисиите, независимо че е в опозиция.

Василев и колежките му зададоха две дузини въпроси, за които обещаха, че ще формулират и на предстоящите сесии. Те са свързани с договора за назначение на заместник-кмета Милена Орешкова,  дипломата на колегата й Мирослав Грънчаров, обществената поръчка, подготвена от Добрин Добрев, с която е възложен ремонтът на спортната зала „Абритус”, улиците, които следва да се асфалтират в Дряновец, мъката на потребителите  на социални грижи от уволнението на Янка Георгиева и заместването й с Румяна Балтова, която според екскмета не ходела редовно на работа.

В дългото, накъсано с конкретика, но лишено от обща идея изложение на  представителите от ГЕРБ, отсъстваше напълно политическият анализ на случилото се  на последните избори в Разград. Загубилата местната власт партия не обясни, какви изводи са направени въз основа на резултата след вота, нито как партията на Борисов в Разград ще се бори да си върне доверието на избирателя.

Единствената новина, донякъде свързана с местната политическа действителност, дойде от Десислава Атанасова, която съобщи в аванс, че в следващите дни областният управител Гюнай Хюсмен лично ще съобщи, че избраните с негова подкрепа съветници от ЗНС ще подсилят ГЕРБ в Разград и останалите общини в областта. Това очакване бе допълнено от Валентин Василев с коментара, че сливането на ГЕРБ и ЗНС е предизборен ангажимент и ако не е, ще трябва да се определи кой е сбъркал в прогнозите.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “ГЕРБ чака съветниците на Гюнай Хюсмен да се влеят при тях”

  1. Ама доктор Вальо още ли е шеф на ГЕРБ в Разград,не може да е истина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.