ГЕРБ номинира Десислава Атанасова за конституционен съдия

Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ-СДС за конституционен съдия, съобщи пред журналисти в НС лидерът на партията Бойко Борисов.

Той заяви, че Атанасова има голям политически, юридически и законотворчески опит, който я прави най-подходящият кадър за поста в КС от редиците на ГЕРБ. Председател на парламентарната група ще стане Борисов. “Понеже се лиших от нея, реших аз да стана председател. Групата го прие с голяма радост”, добави той. Лидерът на ГЕРБ отговори на критиките, че в КС се изпращат политически лица с думите, че номинацията на Атанасова не е прецедент. Той припомни, че Янаки Стоилов е кадър на БСП.

Самата Десислава Атанасова заяви, че единствено ѝ липсва опит на магистратски опит, но има парламентарен такъв. “Правото е първата ми голяма мечта. По стечение на обстоятелствата се занимавам с политика дълго време “, добави тя. Атанасова даде заявка, че ще пази “правото дори и от закона”, както и че няма да допусне партийно влияние по конституционни въпроси.

ПП-ДБ официално обяви, че номинира Борислав Белазелков за поста. Според вече приетите процедурни правила гласуването на номинациите на Атанасасова и Белазелков трябва да стане до края на другата седмица.

/e-Razgrad/

Hits: 47

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.