Георги Тодоров – новият управител на Общинския културен център

След спечелен конкурс за длъжността Георги Тодоров е новият управител на Общински културен център-Разград. Той встъпи в длъжност в петък, 24 февруари, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Георги Тодоров е завършил Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, магистър по специалността „Българска филология”.

Първото му работно място е в областта на образованието, а по-голямата част от професионалната му кариера е в сферата на журналистиката, маркетинга и рекламата и „Връзки с обществеността”.

Работил е 3 години като преподавател по български език и литература, следват ангажименти като редактор във вестниците: „Карнобатска правда”, „Възход”-Разград и „Гледища”-Разград. През 1992 г. Тодоров става един от съоснователите на Кооперация „Екип 7” – издател на областния вестник „Екип 7”. Три години е редактор в „Екип 7”, още 3 – зам.-главен редактор, 13 години главен редактор и още 2 – зам.-главен редактор. Работи и 2 години като редактор в Общинско радио „Разград”. От 2013 г. до момента е експерт „Маркетинг и реклама” в Капанския ансамбъл, от 2015 г. до момента – издател на новинарския сайт e-Razgrad.bg. От февруари 2021 г. до септември 2021 г. изпълнява длъжността „Управител на ОКЦ – Разград”. От октомври 2021 г. до момента е експерт „Връзки с обществеността” в Регионален исторически музей-Разград.

Основният приоритет на новия управител ще бъде ОКЦ да стане притегателно място за стойностни неща от всички сфери на изкуствата от цялата държава и от света. Като цел си поставя институцията да има собствено интернет пространство. „Не е нормално в 23-та година на 21-ви век такава институция, която е в най-голямата обществена сграда в цялата област, да няма официален уеб сайт“, каза новият управител на ОбКЦ. Общинският културен център е една от малкото сгради в страната с отопление целогодишно във всичките си зали и гримьорни и е абсолютно комфортна и модерна да посреща каквото и да е предизвикателство.

Управителят на ОКЦ управлява, стопанисва и поддържа сградата на ОКЦ, известна повече като Новия театър. Ангажимент на управителя е още да координира взаимодействието и изпълнението на поетите ангажименти от ползвателите на имота – Театрално-музикалния център и Капанския ансамбъл и всички външни наематели на театралната зала, както и да извършва активна маркетингова и рекламна дейност за пълноценното използване на двете сгради – ОКЦ и Филхармония и други ангажименти.

/e-Razgrad/

Hits: 84

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.