В Разград е в сила и жълт код за интензивен снеговалеж

ВРЕМЕТО ОТ ИГНАЖДЕН ДО КОЛЕДА

Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области в страната днес. Предупреждението е в сила за София, Видин, Монтана, Враца, Пазарджик, Ловеч, Плевен, Ловеч, Пловдив, Кърджали, Велико Търново, Сливен, Търговище, Русе, Разград и Силистра. За областите Велико Търново, Търговище и Разград е в сила и жълт код за интензивен снеговалеж. Там ще се усили северозападният вятър. В областите със снеговалежи ще има и навявания.

Днес ще преобладава облачно време. С прекъсване ще превалява дъжд или сняг. Валежите ще са слаби. На места ще се образува тънка снежна покривка, а по пътищата ще има заледени участъци. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще прониква по-студен въздух и дневните температури почти няма да се повишават, а след обяд бързо ще се застудява. За Разград максималната температура ще е около 4 градуса.

През следващите три денонощия ще има променлива облачност. На отделни места във вторник е възможно да превали слаб сняг.

В сряда вятърът чувствително ще отслабне, на места – до стихване. Ще е много студено, с преобладаващи минимални температури от (-9) до (-4) градуса и максимални – предимно от 0 до 5.

В четвъртък сутринта ще е все още студено, на места – мъгливо, но през деня вятърът ще се обърне от югозапад и ще започне затопляне.

В празничните дни югозападният вятър чувствително ще повиши температурите, отначало – дневните. В неделя преобладаващите минимални ще са между 7 и 12 градуса, а максималните – предимно от 12 до 17. Ще има значителна облачност, но почти без валежи.

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.