В петък и събота – втори Детски панаир в Разград

Второ издание на „Детски панаир-Разград“ ще се проведе пред Общински културен център на 13 и 14 септември /петък и събота/.

Над 20 разнообразни работилници- по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство и други, ще очакват децата между 10.00 ч. и 18.00 ч.

Двудневният празник се реализира от Фондация „Изиарт“, с финансовата подкрепа на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и с помощта на Община Разград.

Участието е безплатно и не се изисква предварителна заявка.

Работилници ще има и в Етнографския музей, и в Археологическия резерват „Абритус“. И в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в петък също ще има специална игра за посетителите.

Тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови ателиета: за изработка на магнити, работилница на ОК Офис и образователно ателие „Овъргаз“.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките, а в събота от 11.00 ч. ще бъде представена и пиесата „Трите прасенца” на Бургаския куклен театър.

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детският панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация „Америка за България“, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.