Възстановяват конкурса „Децата на България танцуват“

Община Разград възстановява националния конкурс за изпълнители на български народни танци от танцови ансамбли и колективи с участници до 14 години „Децата на България танцуват“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

XIV издание на фолклорния празник ще се проведе на 21 май в Общински културен център, то се организира от Община Разград и Националната секция на CIOFF® България. Конкурсът ще е под  надслов „Децата на България  танцуват – Агрипина Войнова“. Тя бе водещ български хореограф, един от инициаторите и горещ поддръжник на този детски конкурс.

Целта на конкурса е да стимулира млади автори, хореографи и деца изпълнители за създаване и изпълнение на тематични и сюжетни танцови произведения, както и да поощрява създаването на нови произведения за деца; да обогати и разнообрази репертоара на детските колективи, както и да разшири концертния им живот в страната.

Произведенията, които се представят, може да са смесени, еднородни и камерни танци. Предвидени са: Голяма награда на Община Разград, Награда на CIOFF® България и Награда на Капански ансамбъл.

Заявки за участие се приемат до 16 май.

Статутът, както и формуляр на заявка за участие, са публикувани на сайта на Община Разград.

Последното издание на конкурса „Децата на България танцуват“ бе през 2015 г. Настоящото ръководство на Община Разград имаше намерение да го възстанови още през 2020 г., но пандемичната обстановка провали инициативата.

/e-Razgrad/

Снимка: архив e-Razgrad.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.