Възпитаници на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество рисуваха за Деня на българската община

Две малки художнички от Центъра за ученическо техническо и научно творчество посветиха свои творби на 12 октомври – Ден на българската община и ги подариха на ръководството на Община Разград, съобщиха оат пресслужбата на местната администрация.

Двете момичета – шестокласничката Дария Игнатова от клуб „Млад приложник“ и единадесетокласничката Михаела Георгиева от клуб „Природа и фантазия“, се срещнаха днес със зам.-кмета и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Полина Иванова и с председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев. С тях бяха и директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева и ръководителят на двата клуба Росица Друмева. И двете отбелязаха, че жестът е по повод подкрепата, която Община Разград години наред оказва за развитието на Центъра, а с това и на децата, които го посещават.

„Децата са приоритет за нас, важно е да се чувстват добре не само в училище, а и в извънучилищните дейности, с които се занимават и които са свързани с изграждането им като личности и с развиването на дарованията им“,отбеляза зам.-кметът Полина Иванова.

След като двамата управници получиха подаръците си Стоян Ненчев, впечатлен от таланта на двете момичета, предложи да се обмисли възможността таланти от ЦУТНТ да експонират свои картини в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ по време на майските празници в Разград догодина.

Картината, която Михаела Георгиева подари на Полина Иванова, е репродукция на „Звездна нощ“ на Винсент Ван Гог, а картината на Дария Игнатова е авторски морски пейзаж.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.