Втори регистриран случай на заразен с короновирус в Разградско, съпругата на първия – мъжът от Ясеновец

Областният кризисен щаб за борба с коронавирус инфекцията съобщава, че след като миналата седмица беше установен първият случай на заразен с COVID-19 жител на областта ни – 41-годишния жител на село Ясеновец,

РЗИ извърши епидемиологично проучване за установяване на контактните със заразения лица и бяха предприети необходимите действия за поставянето им под карантина и вземането на проби за наличие на зараза и при тях.

В резултат на това с PCR тест е установено, че съпругата на заразения 41-годишния мъж, който в момента е на лечение в болницата „Медика” в Русе, също е носител на коронавируса. Това е вторият регистриран случай на жител на област Разград, заразен с COVID-19.

Жената няма проявена симптоматика на болестта и оплаквания и е без придружаващи заболявания. Поставена е на домашно лечение и срокът на карантината й е удължена от 14 на 28 дни.

Останалите четири члена на семейството са дали отрицателни проби при тестовете за COVID-19. Очакват се и резултатите от тестовете на 11 души от близкото обкръжение на заразения.

Институциите от Областния кризисен щаб работят в синхрон за ограничаване разпространението на COVID-19 в областта ни. Към момента в разградска област под карантина са поставени 540 лица.

Областният управител Гюнай Хюсмен призовава жителите на областта да бъдат предпазливи и отговорни и да спазват указанията на Националния оперативен щаб и на Министъра на здравеопазването, за да преодолеем заедно трудната ситуация.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.