Всички в Разградско били готови за преспите

Общините и регионалните звена на държавната администрация в Разградско са напълно готови за работа при зимни условия. Това стана ясно на днешното работното заседание за приемането на превантивни мерки по подготовката на областта за зимния сезон, ръководено от зам.-областния управител Евгени Драганов.

С изключение на Община Лозница, които не бяха изпратили свой представител за участие в заседанието, останалите шест общини увериха, че имат договори с пътни фирми за снегопочистване, както и че населението е подсигурено с дърва за отопление в различните общини между 80 и 100%, има готовност за отопление и на обществените сгради, допълват информацията от пресцентъра на областната администрация.

Директорът на Областното пътно управление инж. Людмил Янев уточни, че и за републиканските пътища има подписан анекс за зимно поддържане, очаква се до декември да приключи процедурата по избор на нов изпълнител на обществената поръчка за следващ петгодишен период. Янев съобщи още, че е извършена проверка относно готовността на фирмите, изпълнители на договора към този момент. Установено е, че те разполагат с 87 машини при изискуеми 84, част от техниката обаче в момента е ангажирана с ремонтни дейности. Осигурени са и нужните материали за борба със заледяването – пясък 182%, сол – 79%, химични вещества, сухо вещество – 100%, химични вещества, течна фаза – 36%.

През зимния период ще бъде затворен участъкът Ясенково – Голяма вода – Хърсово – Голям извор, а до 30 ноември – част от пътя Разград – Кубрат в участъците, където продължават ремонтните работи.

От „Енерго Про“ съобщиха, че имат готовност за зимния сезон, не се успели да извършат профилактични дейности само в района на ДЛС “Воден“, в готовност за реакция през зимата ще са 25 аварийни екипа.

От ОДМВР, РДПБЗН, ИА „Автомобилна администрация“, „Водоснабдяване Дунав“ също обявиха, че са извършили необходимата подготовка за реакция в зимна обстановка. От Центъра за спешна медицинска помощ информираха, че разполагат с високопроходими линейки, очакват до дни да им бъде предоставена още една.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.