Войната, ден 41: Жертви в Буча се виждат още от 9 март

Не само в Буча, но и в други селища в района има свидетелства за вероятни военни престъпления, за които е подозирана руската армия. В сряда най-вероятно ЕС ще забрани вноса на въглища от Русия.

Видеозаписи и спътникови снимки, прегледани от “Ню Йорк таймс”, показват, че жертвите в Буча са били убити преди повече от три седмици, докато градът е бил под контрола на руската армия. Водещата версия на Москва е, че кадрите от края на миналата седмица са антируска инсценировка, направена, след като руските военни са си тръгнали.

Кадри, предоставени на изданието от частната компания Maxar Technologies, показват множество тела по протежение на почти километър от улица “Яблонская”, като поне 11 от тях са там от 11 март. Някои са се появили на 9 март и не са преместени оттогава. “Ню Йорк таймс” допълва, че така не може да се определи причината за смъртта, някои са близо до кратер от експлозия, други са до изоставени коли, три са паднали до велосипеди. Друго видео и спътникови снимки показват изоставено тяло от 20-21 март.

Телата са на същите места и в същите пози, както бяха открити от украинските сили в събота.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.