Военните части на НАТО преминаха през Италия

Военните части на НАТО преминаха през Италия Въпрос на време е да започне провеждането на най-голямото американско военно учение от четвърт век насам – „Защитникът на Европа 2020″.

Информацията излезе в началото на месец февруари, когато Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО, заяви, че учението е с отбранителна цел и не е насочено по никакъв начин към Русия.

За целта 28 000 войници от щатите бяха изпратени в Стария континент. Към тях се присъединиха и 9 хиляди войници от НАТО. По план след като войските прекосят Атлантика, ще се въоръжат с техника и оборудване, специално укрито в секретни точки из Европа, след което ще се разпръснат и съединят с военни формирования на съюзниците. Те ще разгърнат силите си на територията на Германия, Полша и Балтийските републики.

Видео, заснето от гражданин на Палермо, Италия, показва и преминаващите танкове по улиците на града. Част от хората са притеснени. В социалните мрежи споделят, че танковете и превозните средства са паркирани в италианските градове по време на пандемия, сякаш се готвят за война. Други успокояват, че това е рутинна дейност и няма от какво да се страхуват.

Толкова мащабно учение е имало само още веднъж, през ноември 2018-та, когато 100 000 военни от алианса проведоха тренировките си на 300 км. от руската граница с Норвегия.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.