Взривовете в Елин Пелин взеха още една жертва

След като вчера почина доц. д-р инж. Петър Шишков, който пострада тежко при взривовете в складове с фойерверки в Елин Пелин, днес издъхна и неговата дъщеря.

20-годишната жена беше транспортирана в “Пирогов” в изключително тежко състояние. Тя беше обгазена и с 85% изгаряния.

Припомняме, че складове за фойерверки избухнаха в четвъртък около 18.30 ч. в района на логистичните бази край Елин Пелин. Околността – между железопътната гара и центъра на едноименния общински център, се развива в последните години като логистично средище, приело големи търговски компании.

Инцидентът е станал в базата на компанията “Енигма” – еднолична собственост на Тодор Попов. Според сайта на компанията тя притежава няколко международни сертификата и има 30-годишен опит в търговията с този вид продукция.

Според очевидци се е чул внезапен силен гръм, след това е лумнал пожар, а фойерверки са продължили да гърмят. Имало е и втори взрив, по-силен от първия.

В складовете е имало взривни вещества за изработване на фойерверките. Според полицията проверка отпреди три месеца не е установила нередности.

“Нещо е изхвърчало” и е запалило намираща се на около 700 м складова база на “Фантастико”, където се запалил покривът й.

Задействана е системата BGAlert, която остана безмълвна при пожарите в Хасковско отпреди седмица. Съобщението, стигнало до потребителите е в района, гласяло, че има голям пожар и хората да се евакуират от района му.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.