Вече са ясни четиримата разградски депутати в новото Народно събрание

В НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ВЛИЗАТ АХМЕД АХМЕДОВ И ИХСАН ХАККЪ ОТ ДПС, ГЮНАЙ ХЮСМЕН – ГЕРБ-СДС – МАРИН ШИШЕВ – „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“

Централната избирателна комисия обяви късно снощи кои политически сили печелят мандат в Разградския избирателен район за 47-я парламент.

 

Народните представители са от три партии – ДПС, ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“. Без разпределение по системата Хеър – Ниймайер, а само по брой получени гласове, ДПС печели две места в Народното събрание: Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ.

Гюнай Хюсмен е представителят на ГЕРБ-СДС. Още в сряда водачката на листата Десислава Атанасова обяви, че ще влезе в парламента от Русе.

И тримата са познати и от съставите на предишни народни събрания.

Новото лице е Марин Шишев от „Продължаваме промяната“. Той е роден в Разград през 1970 година. Завършил е Стопанската академия в Свищов. Живее във Варна, занимава се с търговия на етерични масла. Баща на три деца. Разградчани го познават и като член на Обществения дарителски фонд за Разград.

Припомняме, че в надпреварата за народни представители в неделя за ДПС гласуваха 18 183 души /44.41%/, за  ГЕРБ-СДС  7209 или 17.61%, а за „Продължаваме промяната“ с 4379 /10.70%/.

/e-Razgrad/

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.