Васил Божков е задържан, откаран е в МВР болница

Самолетът с обявения за издирване бизнесмен Васил Божков кацна в София малко след 15:00. Божков е бил задържан за 24 часа, след което е откаран в МВР болница за преглед.

Това заяви един от защитниците му – Стоян Баумайер, пред журналисти на Терминал 2. По думите на адвоката, Божков се е върнал доброволно.

До 23 август не е имал разрешение от властите в Дубай да напуска страната поради опасения за неговата сигурност. Евентуално след прегледа в МВР болница ще бъде разпитан от прокуратурата, обяви Баумайер.

“Неговите мотиви да се върне е да изчисти името си в съда”, заяви Стоян Баумайер, един от адвокатите му. Той не пожела да отговори на въпрос дали има някакво споразумение с прокуратурата, както и по кое от обвиненията е задържан, но допълни, че от следващата седмица ще има подробности и препоръча да му се следат изявленията в социалните мрежи.

„Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми ,за които той даже не знае, че е имало кастинг“, категоричен е Баумайер по повод има ли връзка връщането на Божков с убийството на бизнесмена Алексей Петров. Васил Божков и Алексей Петров нямат нищо общо, никога пътищата им не са се пресичали, посочи той.

“Кацнах. Имам среща с бухалките”, написа при кацането си бизнесменът във Facebook.

Dariknews.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.