Валдас Дамбраускас повежда щафета на „Лудогорец“ на Великденския крос в Разград

ДО ТЯХ НА СТАРТА ЩЕ БЪДЕ ОТБОР НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ * ПО ТРАСЕТО ЩЕ Е И БОЙКО ОБРЕТЕНОВ

На старта на тазгодишния Великденския крос ще бъда треньорът на футболния „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас, който ще поведе клубната щафета по трасето на състезанието. Новината съобщи Цаньо Пенев от клуб „Зелена стъпка“, организатор на традиционното бягане по централните улици на столицата на Лудогорието. С Валдас Дамбраускас ще са още съпругата му, както и хора от щаба на деветкратния български футболен шампион.

За участие в кроса се подготвя и Бойко Обретенов.

Вече се знае, че до тях ще бъде и щафетата на общинските съветници от „Демократична България“: Пейчо Георгиев, Милен Минчев, Мирослав Цанев, Огнян Обрешков и заради изискването всеки отбор да включва поне една жена, и Кристалина Обрешкова. Огнян Обрешков е редовен участник в състезанията на Зелена стъпка още от първите издания през 2014 година и безрезервно подкрепя развитието на клуба.

Това важи и за футболния „Лудогорец“ също от 2014 година насам. От „Зелен стъпка“ припомнят, че всяка година футболният клуб предоставя оригинален спортен артикул (топка или тениска) с автографи от играчите, който участва в  томбола. Така ще бъде и през тази година, а един от първите три отбора в щафетата ще получи ваучери за използване на спортната база на клуба.

Редом с тези новини организаторите приканват любителите на бягането от близо и далеч да се запишат за участие в кроса – както за щафета, така и индивидуално. Трасето е петкилометрово, но има възможност да се пробяга дори и само 1 км с идеята покрай спорта всички да се забавляват.

Кросът е на 1 май, стартът е в 10.00 часа на Ларгото. Реализира се с подкрепата на Община Разград, „Инокс“ ООД, ПФК „Лудогорец 1945“, „МАТ“ ООД, солети „Хрус-Хрус“, магазини „Яко“.

За писването става на https://razgrad.run

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.