Бюлетините за изборите в неделя вече са в Разград

Бюлетините, с които жителите на Лудогорието ще гласуват на 2 октомври на вота за Народно събрание, пристигнаха днес в Разград.

Пломбите от специализирания автомобил бяха свалени в присъствието на областния управител Драгомир Златев, зам.-председателя на РИК Жоро Чобанов и секретаря на комисията Нергин Хамдиев.

Бюлетините и изборните книжа ще останат под денонощна полицейска охрана в областната администрация. Предвижда се на 30.09.2022 г.  /петък/ те да бъдат раздадени по график на общините в региона. Местната власт ще ги разпредели по избирателните секции на 01.10.2022 г. /събота/, уточняват от пресцентъра на администрацията.

Общият тираж на доставените бюлетини е 134 900. По предварителните данни от избирателните списъци, общо 131 154 са гласоподавателите в 18-ти МИР-Разград, с право да отидат до секциите, където вотът ще се упражнява машинно. Отново по предварителни данни 3246 са избирателите в секциите, в които  ще се гласува с хартиена бюлетина. В окончателните списъци за гласуване броят на избирателите може да претърпи промяна.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.