Българка оглавява отдела за речите в комисията на Фон дер Лайен

Българката Елисавета Димитрова оглавява отдел в новата Европейска комисия, отговарящ за речи, мултимедийно съдържание и връзки с представителствата в държавите членки, се вижда на сайта на пресслужбата на институцията.

Друга българка, Соня Господинова, ще е говорител на френския еврокомисар Тиери Бретон, който отговаря за вътрешен пазар, отбранителна индустрия и Космос. Господинова работи в Европейската комисия от 12 години. Била е зам.-началник на отдел за услуги от общ интерес. Била е и юридически съветник в генералните дирекции, отговарящи за вътрешен пазар и за земеделие. По образование е юрист.

Европейската комисия на Фон дер Лайен встъпи в длъжност в неделя.

В досегашната комисия българката Мина Андреева беше заместник на основния говорител Маргаритис Схинас (вече еврокомисар), а през юли тази година беше назначена временно за главен говорител на Европейската комисия.

Други българи в пресслужбата на настоящата Европейска комисия са Иван Ненков, служител по онлайн комуникации, и Мая Ангелова, административен асистент по координиране и планиране на Елисавета Димитрова.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.