Бъдещи първолаци гостуваха във ветеринарната клиника  „Фарма тийм“

Най-големите дечица от ДГ „Митко Палаузов“ гостуваха във ветеринарната клиника на фирма „Фарма тийм“.

Бъдещите първокласници бяха посрещнати от собственика на клиниката д-р Никола Досев и демонстрираха пред него нескрито любопитство към работата на ветеринарните доктори, но и впечатляващи познания за тяхната работа.

Малчуганите бяха единодушни, че животните лекуват както мъже, така и жени. Безпогрешно момичетата и момчетата отговаряха на въпросите: знаеха, че животните се делят на домашни любимци и на селскостопански животни.

Беше им много любопитно да разгледат „козметичния салон“, където – включително техни домашни любимци – са подстригвани, и са им изрязвани ноктите. Децата знаеха, че животните задължително се ваксинират, за да са здрави и се позабавиха пред шкафовете със спринцовките и иглите и рафтовете с безброй лекарства в аптечния склад.

Видяха операционната, видяха и последния пациент – бездомно куче, което си почиваше в стационара на клиниката , след току-що претърпяна операция.

Безспорно – най-интересно на всички им беше в зоомагазина – пред аквариумите с красивите рибки, клетките с тичащите в тях хамстери или пред перчещите се папагали.

Обиколката завърши в офиса на „Фарма тийм“, където домакините почерпиха децата с лакомства и безалкохолни напитки.

На тръгване Калоян бе категоричен: “Тук ми харесва“! Дали пък това не е бъдещият колега на д-р Никола Досев и екипа му в клиниката?

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.