Братя Домусчиеви дариха апаратура и защитни облекла на болниците в Кубрат и Исперих

ЧРЕЗ ФИРМИТЕ СИ  „ХЮВЕФАРМА“ И „БИОВЕТ“ ТЕ ОСИГУРИХА СПРИНЦОВКОВИ ИНФУЗИОННИ ПОМПИ И ПЪЛНИ КОМПЛЕКТИ ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА ЗА МЕДИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПАЦИЕНТИ В ДВЕТЕ ОБЩИНИ НА ЛУДОГОРИЕТО

Поредно дарение по време на пандемията от COVID-19 направиха братята Кирил и Георги Домусчиеви за хората на първа линия – лекарите и от болниците в Кубрат и Исперих и техните пациенти –  жителите на двете общини.

Чрез своите фирми „Хювефарма“ и „Биовет“ те осигуриха спринцовкови инфузионни помпи и пълни комплекти защитни облекла от най-висок клас и сертификат за това, а днес изпълнителният директор на „Биовет“ Теменуга Газдова ги предаде на д-р Павлина Мичева и д-р Абдулах Заргар, съответно директори на болниците в Кубрат и Исперих.

„Дарението на братята Кирил и Георги Домусчиеви – които са най-големият инвеститор в Разградска област, е още един израз на тяхната съпричастност и социална ангажираност към нуждите на хората в Лудогорието“, каза при връчването на апаратурата и защитните облекла Теменуга Газдова.

Д-р Мичева и д-р Заргар благодариха за жеста от свое име, името на колегите си в болниците и от името на пациентите, и пожелаха здраве и успехи на дарителите, които в трудно време като днешното протягат ръка на хората от Лудогорието.

Дарението на братя Домусчиеви е поредното за болниците тук в последните три месеца. Първо те дариха защитни средства на лекарите, сестрите и санитарите в разградска болница, след това спирт и дезинфектанти. После дойде редът на лабораторията за PCR  тестове за изследване на коронавирус. Днес те обърнаха поглед и към останалите две болници в областта.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.