Братя Домусчиеви дариха на Разградската болница 250 000 лева за PСR лаборатория за диагностициране на коронавирус

Допълнително са осигурени 1000 теста, дигитални дистанционни термометри, 2000 специални защитни маски, 500 защитни облекла за еднократна и 100 за многократна употреба в инфекциозна среда  и 200 защитни очила

Собствениците на фармацевтичната компания „Хювефарма“ Кирил и Георги Домусчиеви направиха огромно дарение за МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, за да подпомогнат подготовката й за борбата с COVID – 19.

Бизнесмените даряват 250 000 лв за PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус, както и друга животоспасяваща апаратура.

Допълнително са купени 1000 теста, които ще пристигнат в близко време. Част от дарението са дигитални дистанционни термометри, 2000 броя специални защитни маски, 500 защитни облекла за еднократна и 100 броя за многократна употреба в инфекциозна среда, както и 200 броя защитни очила.

Дарението днес на ръководството на болницата направиха Теменуга Газдова, изпълнителен директор на „Биовет“ и председател на Борда на директорите на „Лудогорец“ и президентът на футболният клуб Александър Александров. На събитието присъства и кметът на Разград Денчо Бояджиев. “Дарението на Кирил и Георги Домусчиеви за разградската болница е знаменателен жест за нашия град, те са почетни граждани на Разград, ползват се с уважението на разградчани и с това дарение отново доказват своята отговорност към всички хора от региона”, каза градочалникът.

Теменуга Газдова обясни, че дарението е за Разград, тъй като тук е основният завод на „Биовет“, в който работят 800 човека, тук е и „Лудогорец“ и братя Домусчиеви искат да направят всичко възможно да се намали възможността за разширяване на заболяването в региона. Александров допълни, че е благородно да се дарява в нормални условия, а при кризисни е нещо повече и апелира всички, които имат възможност, също да помогнат.

Ръководствата на „Биовет“ и ПФК „Лудогорец“ се присъединяват към призива на Кирил Домусчиев да не се страхуваме от коронавируса, а да обединим усилия в борбата с последствията от него, както и да спазваме всички препоръки на здравните власти в България. И призовават всеки, който има възможност, да помогне на лекарите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ , за да бъдат те готови да помогнат на нуждаещите се в случай, че коронавирусът стигне и Разград.

 

* * *

Кирил и Георги Домусчиеви са едни от най-големите инвеститори в Разград. Тяхна собственост е фармацевтичният завод „Биовет“ и осемкратният шампион на България ПФК „Лудогорец“. Жестът към болницата в Разград е част от дългосрочната им политика за социална ангажираност в района, където освен че дават препитание на над 1000 семейства, в последните десет години са инвестирали над 200 милиона лева в развитието на „Биовет“ и  десетки милиона евро в стадион „ Хювефарма арена“ и ПФК „Лудогорец“.  Те подпомагат активно ученическия спорт в града и леката атлетика, както и десетки други инициативи от културния живот в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.