Боркините на Разград с два сребърни медала от Държавното първенство в Пловдив

През уикенда се проведе Държавно лично-отборен шампионат по борба за мъже и жени в Пловдив. В надпреварата участваха всички титулувани борци от цяла България.

СК по борба „Лютви Ахмедов“ участва с двете си елитни състезателки – Фатме Шабан и Десислава Иванова, ръководени от старши треньора на клуба Дениз Хамид, изпълнителния директор Ремзи Осман и треньора Халил Мусов, съобщиха от клуба.

Въпреки че участва с медицинско и родителско разрешение заради малката си възраст за женска борба, в категория до 57 килограма Десислава Иванова показа отлична форма и умения. След три убедителни победи с туш стигна до финала, но след много оспорвана схватка остана със сребърен медал при жените. Десислава е и ученичка на Спортно училище – Разград и в момента се готви за Европейско първенство за девойки до 21 години в Нови Сад, Сърбия, където е титуляр в нейната възраст до 59 килограма.

В коронната си категория 59 килограма 21 годишната Фатме Шабан-също записа три изключителни победи с туш и технически туш, но на финала отстъпи след изключително добра и достойна борба срещу Евелина Николова – трикратна сребърна медалистка на Европа и бронзова медалистка от Олимпийските игри в Токио. Фатме Шабан продължава да е титуляр в тази категория за Световното първенство до 23 години в Тирана, Албания.

Лично президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов поздрави разградския тим за неуморното постоянство, труд и върхови постижения на дамите, които показват отлични резултати във възрастите до 21, до 23 и жени.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.