Борисов поиска извинение от ПП-ДБ, за да върне ГЕРБ в преговорите, но само в първия мандат

Лидерът на ГЕРБ поиска извинение от ПП-ДБ за “тежките думи”, които са изговорили вчера. Това е условието преговорите по състава на кабинета да продължат, но само за кабинет с първия мандат.

“Разбира се, че има път назад, но първото, което може да ни върне на масата, е едно голямо “извинявай”, заяви Борисов на извънреден брифинг в парламента. До него застана и номинираната за премиер Мария Габриел. Борисов подчерта, че е “много трудно да накара партията да се върне назад”. Условието да продължат преговорите е извинението, което трябва да получи Мария Габриел и партията. “Ако не се случи в следващия ден, два или колкото е необходимо, няма кой да накара ГЕРБ във втори мандат да има правителство”, категоричен беше лидерът на партията.

По думите му ще бъде трудно да се вземе завоят, “но ние винаги сме били отворени”. Обеща още, че няма да бъдат накарани насила хора да стават министри, след като не желаят. Мария Габриел също поиска извинение от досегашните партньори от ПП-ДБ, като подчерта, че досега не си е позволила да използва обиди.

Дир.бг

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.