Богомил Грозев напуска “Нова телевизия”, за да поеме управлението на “Старинен Пловдив”

Телевизионният водещ Богомил Грозев напуска “Нова телевизия”, за да поеме управлението на “Старинен Пловдив”.

Грозев става директор на общинския институт, който отговаря за опазването и закрилата на културноисторическите ценности в стария град.

Новината обяви самият Грозев в сутрешния блок на “Нова телевизия” като посочи, че промяната е “доста дълго мислена и доста дълго обсъждана”.

Общинското дружество “Старинен Пловдив” управлява редица имоти и вещи – културни ценности, изготвя и реализира проекти, свързани с опазването и популяризирането на културното наследство, с развитието на културата и туризма. Общинският институт отговаря за редица паметници на културата като Античния театър, Голямата и Малката базилики, известните къщи-музеи в Стария град като Балабановата или къщата на Златю Бояджиев, както и 300 хиляди движими културни ценности.

“Имам идеи, които да развия, имам подкрепата на кмета Здравко Димитров, така че ще работим в много тясно сътрудничество”, каза Грозев.

Богомил Грозев водеше сутрешните новините по “Нова телевизия”, където отиде през 2013 г. от Би Ти Ви. Преди това е работил в Дарик радио, списание “Тема”, вестниците “Сега” и “Банкер”.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.