Благотворителна кампания “Бъди човек” в Разград

И Разград се включва в гражданската инициатива „Бъди човек“, съобщи организаторът на акцията тук Айлин Джеляйдинова.

Идеята на благородната инициатива е в навечерието на най-светлия християнски празник Коледа, нуждаещи се от подкрепа възрастни хора да получат хранителни продукти.
„Няма нищо по-човешко от това да дарим храна, любов, внимание и грижа на възрастен човек в нужда“, казва Айлин.
Кои пенсионери ще получат пакетите, ще решат самите разградчани.
„И във фейсбук страницата на инициативата съм помолила всеки да се огледа във входа на блока, в който живее, по съседските къщи на улицата и да посочи човек в нужда. Лично на 21 декември ще отидем на гости на всеки от списъка, ще поговорим с него, ще попитаме от какво още има нужда и ще му пожелаем весели празници“, вдъхновена е от идеята Айлин.
Набирането на хранителни продукти за кампанията стартира в събота и неделя /23 и 24 ноември от 9.00 до 17.00 часа/ на втория етаж на автогарата в Разград. Ще се приемат леща, боб, олио,  брашно, захар, макаронени изделия, консерви, нещо сладко по избор. Храните, които ще се приемат в пункта през цялата благотворителна кампания, трябва да имат остатъчен срок на годност минимум шест месеца. Ще бъдат приемани и ваучери от хранителни вериги.
Кампанията е напълно доброволна и безплатна. Айлин предварително благодари за отзивчивостта и щедростта на бъдещите дарители. „Защото няма нищо по-ценно от това да стоплиш душата на човек в нужда, особено в навечерието на Коледа“, категорична е Айлин.


/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.