Благотворителен концерт на Федерацията на жените в подкрепа на абитуриенти и Музикалния дом

Зам.-кметът на Община Разград Хабибе Расим връчи Грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати на олимпиади на 15 зрелостници по време на благотворителния концерт на Федерацията на жените снощи, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Шестима от тях завършват ППМГ ”Акад. Н. Обрешков”: Петър Петров, Павел Дамянов, Ася Андреева, Симона Андреева, Мария Георгиева и Денис Билял. Четирима са от ПГПЧЕ ”Екзарх Йосиф”: Селяй Селим, Василена Накова, Юлиян Минчев и Мария Симова. Трима са от ПГИ ”Робер Шуман”: Мерай Медаил, Хава Робева и Дерия Исмаил. Двама завършват НПТГ ”Шандор Петьофи”: Джелил  Хасанов и Шенер Шерифов.

Концертът, който започна с награждаването на 15-те отличници, е организиран от Федерация на жените Разград и Община Разград със съдействието на Регионален център „Читалища“ и читалище „Развитие“.

Със средства, събрани от концерта и със съдействието на община Разград ще бъдат подкрепени абитуриенти от Разград, постигнали отличен успех през всичките години на обучението си и отличени в престижни олимпиади. Част от средствата за концерта ще бъдат дарени за възстановяване на една емблематична за Разград и уникална за страната сграда – Музикален дом „Екатерина и Димитър Бъчварови”.

Преди да връчи грамотите Хабибе Расим поздрави младите хора за постигнатите от тях успехи, пожела им да продължат да се развиват, а след като завършат следващия етап от образованието си  да се завърнат в родния дом – община Разград, „за да градим заедно общото ни бъдеще в Разград”. Тя поздрави и Федерацията на жените за благотворителните каузи, които провежда. Пред пълната с публика зала г-жа Расим си пожела след двете пандемични години да имаме повече възможности да се събираме, да подкрепяме младите таланти на Разград, които да бъдат мотивирани да се развиват тук.

В концерта участваха 180 даровити разградски деца.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.