„Биовет“ влага 2 251 318 лв. в енергийната ефективност на фирмата

„Биовет“АД изпълнява проект за подобряване на ефективността на производствения процес във фирмата.

Целите на проекта и напредъка по него на пресконференция днес съобщи Виктор Шамов, ръководител „Енергийни звена“ в „Биовет“.

Проектът по ОП „Иновации конкурентноспособност“ за повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия е на стойност 2 251 318 лв., от тях 1 015 659 лева – безвъзмездна помощ.

Реализира се преустройство на хладилeн блок за повишаване енергийната ефективност на производството, като в същото време се намаляват специфичните разходи за енергия за производствени нужди. Въвеждат се ефективни мерки за екологосъобразно производство.

Старата амортизирана охладителна система се подменя с нова – със съвременни технологии и високо ефективна като капацитет и консумация на електроенергия. Във фирмата ще заработят още система за оползотворяване на отпадна енергия за собствени нужди и помпена система за пречистване на допълнителни количества отпадни води.

Крайният резултат ще бъде намаляването на разходите за производство на единица продукция. Това е изключително важно за „Биовет“, предвид факта, че търсенето на продуктите на дружеството на световните пазари нараства.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.