Бившият национал, вратарят Радостин СТАНЕВ: „Лудогорец“ ще бъде шампион още 10 години, ако останалите не вземат пример

Бившият вратар на „Спартак“ – Варна, ЦСКА и „Локомотив“ – София Радостин Станев даде пространно интервю за сайта bookmaker-ratings.bg.

Поводът за срещата на колегата Стефан Ралчев с именития вратар, играл със златното поколение на Стоичков, Пенев, Костадинов, Балъков, Трифон Иванов и останалите, е завръщането на „Спартак“ в професионалния футбол .Радо Станев в момента е част от Управителния съвет на клуба в морската столица.

Роден е на 11 юли 1975 година във Варна. Юноша на „Спартак“и един от най-добрите вратари от средата на 90-те години до началото на 21 век. След ЦСКА и „Локомотив“ София, следват няколко страхотни сезона с полския „Легия“ – Варшава и руския „Шинник“. Станев бе и национал на България.

В интервюто Радо разказва за всичко това, но коментира и други актуални теми от българския футбол, както и тоталната хегемония на „Лудогорец“ в последните години.

Ето думите му за “Лудогорец”:

– Ако погледнем реално нещата, не е случайно, че „Лудогорец“ властва вече почти сдетилетие. Абсолютно заслужено е всичко. Тези хора дадоха пример на цяла България как се прави такъв печелиш проект. През годините постоянно слушаме – съдиите, съдиите. Това са несериозни неща. Всеки един отбор е бил ощетяван и са му помагали. Да не би в Европа някой да им помага?! Несериозни са такива приказки. Дайте да погледнем реално какво се прави – страхотен стадион, страхотна база, колко терена изградиха!? Имат възстановителен център, имат интернат за децата. Ще бъдат още 10 години шампиони, ако не започнат и другите клубове да взимат пример от „Лудогорец“. Ако съм ръководител на друг клуб, бих погледнал какво направиха те и бих се старал да се доближа до тях, ако мога и да ги надмина.

Живях доста години в чужбина. Там се научих, че хората отразяваха позитивните неща, не негативните. При нас е злоба срещу „Лудогорец“. Защо? Хората дават пример и не разбирам какво имат против тях. Ще видите, че съвсем скоро ще постигнат още един успех. На път са да променят малко политиката – не може безкрайно да е само с чужденци. Наблюдавам отблизо нещата, виждам в колко възрасти при юношите стават шампиони. Техни кадри попълват подрастващите национални отбори. Постепенно ще започнат да налагат момчета и в първия отбор. При тях работят отлични треньори в школата, имат условия. Какво повече е нужно на подрастващите?

Цялото интервю на Стефан Ралчев с Радостин Станев може видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Бившият национал, вратарят Радостин СТАНЕВ: „Лудогорец“ ще бъде шампион още 10 години, ако останалите не вземат пример”

  1. Много си е прав човека! Ама като не харесват Лудогорец да направят нещо по добро от тях и да се отказват от парите които печелят лудите и другите на готово да си ги разделят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.