Без консенсус завършиха консултациите за секционните избирателни комисии

Зам.-кметът на Община Разград Полина Иванова откри и ръководи консултациите за сформиране съставите на секционните избирателни комисии днес.

Участващите представители на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на РИК – Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии. Според това решение Коалиция ГЕРБ-СДС ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове; Коалиция ПП-ДБ – 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове; „Възраждане“ – съответно 12, 13, 13, 60; ДПС – 8, 7, 8, 44; Коалиция „БСП за България“ – 6, 6, 6, 48; ИТН – 5, 5, 6, 50. По голяма част от 66-те секции бе прието примерното разпределение, предложено от зам.-кмета Полина Иванова, но по 12 от секциите по една или две от политическите сили имаха претенции за различни от предложените позиции, с които промени останалите не се съгласиха. По тази причина становищата им, вписани в протокола от консултациите, ще бъдат представени в РИК, която ще назначи служебно съставите на секционните комисии.

По отношение на седемте секции, които се създават в навечерието на вота при наличие на достатъчен брой избиратели – в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, в Районна служба „Изпълнение на наказанията“, Дома за стари хора, Дома за възрастни с деменция, както и 3 подвижни секции за гласуване на избиратели н трайни увреждания представителите на политическите сили приеха примерното разпределение.

До 12.00 ч. на 25 септември участниците в консултациите трябва да подпишат протокола, да представят окончателните си поименни предложения, както и, ако имат намерение да подпишат протокола с особено мнение, да го представят в писмен вид.

В случай, че се утвърдят седемте секции в социални и други заведения, ангажираните  с организация на вота на 27 октомври в секционни комисии хора в община Разград ще са общо 619.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.