Безпрецедентни мерки за сигурност пред ВСС за избора на Иван Гешев

Безпрецедентни мерки за сигурност съпътстват избора на нов главен прокурор пред сградата на Висшия съдебен съвет. Движението е отцепено с полицейски ленти от изхода на метростанция “Сердика”  на ул. “Княз Борис І”. Цялата улица “Екзарх Йосиф”, където се намира ВСС, е отцепена за движение. Навсякъде органите на реда проверяват преминаващите граждани.

Засилените действия за опазване на обществения ред са заради двата протеста “за” и “против” кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Пред ВСС към момента са единствено поддръжниците му, които излязоха на “Марш за законност”. Хората издигнаха плакати “Гешев – достойният главен прокурор”, “Гешев – шерифът на народа” и “Олигарсите в затвора”.

Уведомление до Общината за провеждане на митинг са подали само защитниците на Гешев. Край ВСС се събраха и неговите противници и организатори на протест срещу избора му от движение “Боец”. Техният протест е разположен на бул= “Мария Луиза” до Халите, а двете демонстрации са разделени от полицаи с жилетки “Антиконфликт”. За няколко минути движението на трамваите по булеварда беше спряно. Противниците на Иван Гешев обаче са по-малко от поддръжниците му.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.