Баскетболни легенди наградиха вълчетата след първия им вътрешен турнир за сезона

Първи за сезона вътрешен турнир на баскетболен клуб „Вълци – Разград“ стартира днес в спортна зала „Лудогорец“. Битките за всички възрасти вълчета в глутницата ще продължат два дни.

Верни на наложената вече практика, от ръководството на клуба пак бяха подготвили изненада за децата и родителите им. Специален гост на официалното откриване на турнира бе председателят на баскетболната федерация у нас Георги Глушков.

В залата бе и Симеон Варчев – почетен гражданин на Разград, бивш национален треньор на националния отбор, има три шампионски титли и е носител на купата на България също три пъти. Признат неведнъж за най-добър треньор. С него бе и съпругата му Цанка Варчева – една от най-известните треньорки, нееднократен шампион при девойките с Ямбол и Варна и със състезателки, играли навсякъде по света. Двукратна шампионка на България.

Да подкрепят наистина напредналите в тънкостите на баскетбола момичета и момчета сред тях бяха бившият треньор на баскетболния „Лудогорец“ Пламен Панчев и неговите състезатели от най-силните години на славния разградски тим Илиян Йорданов, Марин Кинов и Румен Ганев.

На церемонията по награждаването присъстваха  зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров и зам.-областният управител Евгени Драганов.

„Наистина съм впечатлен от нивото на вашата игра след само една година подготовка“, похвали децата за показаното под кошовете Георги Глушков. „Поздравления на треньорите и на родителите за подкрепата на децата в този наистина красив спорт. Бил съм много пъти в тази зала като състезател, тя е виждала много силни мачове, вие сте на път да повторите тази магия“, каза на вълчетата Глушков, благодари за поканата и  удоволствието от качествените баскетболни битки и обеща да идва в Разград още и още пъти.

Школата на „Вълци – Разград“ се подкрепя от генералния спонсор – фирма „Амета“, популярна с търговската марка „Лудогорско пиле“, Фондация “Обществен дарителски фонд за Разград” и Фондация „Америка за България“.

Сайтът e-Razgrad.bg е медиен партньор на клуба.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.