Балони с послания против дрогата полетяха над две училища в Разград

По повод 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици, експерти от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него проведоха кампания „Доказателствата са ясни: Инвестирайте в превенция!“.

Като част от инициативата минувачите в центъра на града получиха информационни материали за видовете наркотични вещества, наръчници за родители, както и книжка с рисунки и разкази от конкурси, организирани от Общински съвет по наркотични вещества.  В рамките на кампанията имаше и симулативни игри със специални “алкоочила”, можеше да се завърти и колелото с въпросите за разиграване на кратка викторина с награди.

Балони с послания против наркотиците “Ценете живота“, „Не се поддавайте на зависимостта”, „Избери любовта, избери живота!“  и др. полетяха в ППМГ„Акад.Н.Обрешков“ и ПГИ „Робер Шуман“. В кампанията по превенция активно се включиха доброволците от Националната програма за превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества “От връстници за връстници”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.