Артистите, танцьорите и музикантите от Театрално-музикалния център в Разград канят разградчани на раздумка под чинара

РЕЖИСЬОРЪТ ОРЛИН ДЯКОВ ПРИЗОВА ХОРАТА ДА БЪДАТ ПО-СМЕЛИ, ДА ВЛЯЗАТ В ЗАЛАТА И ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ ЗАЕДНО

Утре вечер Театрално-музикалният център в Разград ще представи премиерата на най-новия си спектакъл “Под чинара” по текстове на Димитър Подвързачов.

Режисьор е Орлин Дяков. Сценографията е на Теодор Даскалов, а хореографията на Зехти Бамов и Виолета Желязкова. В ролите са актьорите Веселин Борисов, Марияна Бранкованова, Евгени Стефанов, Николай Сяров, Иван Иванов, Зехти Бамов и Росица Кехайова. Участват също танцьорите и оркестъра на Театрално-музикалния център – общо на сцената 16 души.

„Опитахме се да вплетем в спектакъла хумор и мъдрост, житейски постулати и правдивост. Историите, разказани от Подвързачов  и с много турски думи по един забавен начин казват много истини за живота“, каза на пресконференция Орлин Дяков.

И обяви че постановката е специален подарък за приятеля Веско Борисов за 50-я му рожден ден. Който пък в началото бе безмълвен, заради оказаната му чест и сподели в стилистиката на „Под чинара“, че му е било много кеф да репетира с Орлин Дяков и колегите от трупата.

„Много съм доволен от работата с творческия състав. Няма да крия – не е лесно да се направи симбиоза от три различни вида изкуства – театър, музика и танци. Но се получи“, каза още режисьорът и призова хората да бъдат по-смели и при спазване на всички противоепидемични мерки да влязат в залата и да се забавляват заедно.

Спектакълът е на сцената на Общинския културен център на 10 септември от 19 часа.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.