„Арена на Титаните“ II – този път за деца в помощ на дете

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Полина Иванова участва в работна среща за подготовката на второто благотворително издание на състезанието „Арена на Титаните“, съобщиха от пресслужбата на местнат администрация.

Инициаторите на надпреварата от типа на „Игри на волята“ и „Фермата“, Ивелин Иванов и Мариян Иванов представиха какво вече е извършено в подготовка на състезанието и разказаха от какво имат нужда. Споделиха и опита си от първото издание на „Арена на Титаните“ в началото на септември, бяха събрани 6478.50 лв. за лечението на Ангел Героев. Каузата този път е подкрепа за 8-месечната Цветелина Кулева от Разград, която има туморно образование в черния дроб. Събраните от такси и дарения средства ще бъдат използвани за купуване на кола, с която малката Цвети и родителите й да посещават болничните заведения  за лечение на детето.

Ангажиментите, които Община Разград поема и за провеждането на „Арена на Титаните“, са свързани с безвъзмездно предоставяне на терена между Пантеона и Ронда в Градския парк, почистването на участъка, поставяне на ел. табло с необходимата мощност, както и на кошчета за смет. За това издание на игрите Община Разград осигурява и медицинското обслужване. Зам.-кметът Полина Иванова пое ангажимент и да уведоми и Регионалното управление на образованието.

За състезанието са се записали общо 26 момичета и момчета на възраст от 11 до 15 години от Разград, Русе и Варна, има и 15 резерви. На 14 и 15 октомври, следващите събота и неделя, те ще участват в по 6 игри, съобразени с възрастта им. В събота игрите започват в 9.00 ч. и ще продължат до около 18.00 ч. В неделя началният час също е 9.00 ч., полуфиналите при момичетата са в 11.00 ч., при момчетата в 11.30 ч., финалите – съответно в 13.00 и 13.30 ч., награждаването е насрочено за 14.00 ч.

Организаторите, както и Община Разград, изразяват надежда, че повече жители на града ще посетят напреварата, да подкрепят активните деца и да отворят сърцата си за подпомагане лечението на малката Цвети.

В работната среща участваха и: директорът на „Ремонтстрой“ Петър Петров, зам.-директорът на  „Паркстрой“ Николай Борисов, началникът на отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград Йордан Маринов, специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

/e-Razgrad/

Hits: 83

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.