Антоанета ЦОНЕВА: Ще положа усилия за подобряване качеството на живота и нивата на възнагражденията на хората в Лудогорието

Имаме предложение за областен управител на Разград, каза днес пред журналисти народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Антоанета Цонева, но отказа да посочи конкретни имена, тъй като разговорите по темата още не били приключили.

Тя очаква в близките десетина дни името на областния управител в столицата на Лудогорието, а и в останалите областни центрове на страната да бъдат оповестени и те да започнат работа веднага, предвид факта, че областният управител по дефиниция е координаторът на държавната политика в конкретната област и провеждането й в съставните общини.

Що се отнася до останалите държавни структури в областта Антоанета Цонева е на мнение и заяви, че ще отстоява позицията си, че хората, ангажирани в тях, които вършат професионално и отговорно работата си, трябва да останат и да продължат да го правят. „Но позициите на тези, които не дават основание за подобна оценка, ще бъдат преразгледани“, категорична е Антоанета Цонева.

Днес народния представител имаше приемен ден в Разград. На срещите присъства и председателят на „Да, България“ в Разград и общински съветник от коалиция „Демократична България“ Огнян Обрешков.

Според Антоанета Цонева най-често поставените въпроси в приемната са за промени в законодателството, отнасящи се към конкретни браншове. А на локално ниво – състоянието на инфраструктурата и транспортната свързаност на Лудогорието с останалите части на страната. Антоанета Цонева посочи, че усилията в работата й ще са насочени към подобряване на качеството на живот и нивата на възнагражденията тук, а това става чрез създаване на добри условия пред инвеститорите, които да предпочетат да дойдат в Разград и областта.

Другото направление е използването на средства от Плана за възстановяване и устойчивост така че да се свържат образованието- с адекватна подготовка хората да могат да остават тук, а бизнесът да ги поема.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.