Антоанета Цонева разкри какви роли са си разпределили Борисов и Пеевски в корпорацията “ГЕРБ-ДПС”

ГЕРБ и ДПС действат като една корпорация с ясно разпределени роли на шефовете си – така народният представител от Разград Антоанета Цонева определи сътрудничеството между двете партии и техните лидери Бойко Борисов и Делян Пеевски.

„Знаете ли кой е изпълнителният директор и кой маркетинговият директор на тази корпорация? Изпълнителният директор е Пеевски, а Борисов е маркетинговият директор”, заяви Цонева, която отново е водач на листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни.

В последните месеци лидерите на ПП-ДБ разказват как при срещите с Борисов по въпросите за управленските приоритети винаги се е появявал Пеевски и той е взимал решенията от името на ГЕРБ. По време на разговора с хората от Разград вчера бившият финансов министър Асен Василев разказа как Пеевски осигурява чадъра върху Борисов в съдебната система, докато ГЕРБ гарантират на Пеевски мнозинството в Народното събрание за прокарване желанията му. Така ДПС участва в управлението през задния вход, въпреки че официално не е във властта от повече от десет години.

Това взаимодействие между двете партии се вижда от години и в Разград. „Тук за пореден път свободомислещите хора се изправяме срещу ГЕРБ и ДПС. Ние си имаме наше определение за това съдружие – уйдурма. Отново, с още по-голяма сила ще се борим срещу тази уйдурма, за да можем да извадим нашия район от наложеното от тях усещане за обреченост”, заяви Цонева.

„Само от всички свободомислещи хора, от техните семейства, от техните приятели и съседи зависи да можем наистина да защитим региона и Разград наистина да участва в откопчването на нашето отечество от тази невидима власт. Важно е да счупим тази уйдурма, да изградим независими и добре работещи институции и най-после да провеждаме конкурси, за да може училищата, болниците, съдебната система да работят”, каза още тя в рамките на разговора с гражданите на Разград.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.