Антоанета Цонева: Децата на България са нейната надежда и гордост!

Днес празнуваме най-добрата, най-искрената част от България – нейните деца, нашите деца! Празникът на онези, за които милеем обаче не е само техен. Иска ми се в този ден да благодарим на прекрасните педиатри, на внимателните учители, на отдадените ръководители на детски състави – на всички, които с обич, търпение и разбиране всекидневно се грижат българските деца да растат здрави и щастливи и да реализират потенциала си.
Освен за радост, празникът е и добър повод за преосмисляне – като общество и като държава правим ли достатъчно за децата? Ето какво свършихме ние, от Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” само за 9 месеца:
700 млн. лв. повече бяха отпуснати за образование от Кабинета “Денков”, включително за да бъдат повишени възнагражденията на учителите.
Отделихме по 80 млн. лв. годишно за строеж на детски ясли, градини и училища.
Осигурихме безплатни детски градини, безплатни учебници от I до XII клас и безплатен градски транспорт за децата до 14 г.
– Осигурихме безплатна „дигитална раница“ с над 30 000 ресурса, за да улесним както ученето, така и преподаването.
– Увеличихме данъчните облекчения за работещи родители на 600 лева на дете (при 60 лв. преди).
– Увеличихме с 50% еднократната помощ при раждане, както и помощите за ученици до четвърти клас.
– Отделихме повече средства за инвитро процедури и повече пари за педиатричната помощ.
– Дали е достатъчно? Със сигурност можем да направим много повече – за условията, в които учат децата, за съдържанието на учебниците, за достъпността на училищата, за качеството на образованието, което получават, за възможностите извън училище… Списъкът е дълъг, но напълно осъществим – ако в следващия парламент имаме мнозинство за нормална европейска България.
Първи юни е денят на единствените хора, заради които винаги сме готови да обърнем света. И е време да го направим. Няма по-добър подарък, който можем да дадем на децата си от добро европейско бъдеще в родината им. Защото бъдещето на България е бъдещето на децата ни. И то се решава сега, със силата на нашите гласове, на всеки един от нас.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.