Александра Златева – първа на конкурса „Дунавски звезди“

Нов повод за празник има талантливата певица Александра Златева.


Алекс се състезава в изключително силната IV възрастова група в първото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди 2019“ в Силистра. След оспорвана надпревара в двата конкурсни дни, жури с Председател Тони Димитрова и състав: композиторът Светослав Лобошки, журналистът от БТА Николай Текелиев, педагогът и организатор на „Речни ноти“ Тутракан Доротея Бальовска и младата поп певица Мартина Иванова й присъди първо място, което и осигури и участие в Гала концерта на лауреатите.
Конкурсът се проведе в три дни, 9, 10 и 11 септември 2019. Град Силистра се превърна в център на певческото изкуство. На брега на Дунав си дадоха среща деца, родители и педагози от цяла България.
Над 80 участника взеха участие в конкурса с неповторимия си талант, с хубостта и младостта, с красотата на изпълненията, дните на конкурса се превърнаха в истински празник за града.
Всеки участник изпълни две песни в два конкурсни дни.
Първата песен задължително на български език, а втората по избор. Участниците бяха разделени в две категории и няколко възрастови групи:
Първата категория – „Индивидуални изпълнители“, а втората – „Дуети, Триа и Вокални формации“. Водещ на този музикален форум беше Драго Драганов.
Александра е ученичка в X клас на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ – Разград, а от месец май е в класа на Кремена Кряколова в Младежки дом -Търговище.
Организатори на конкурса са Община Силистра и “СЕНС МЮЗИК – Йордан Марков” ЕООД.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.