Алейна – кралицата на Панаира на киселото мляко за 2023 г.

Алейна Осман от Градския мажоретен състав към Центъра за работа с деца в Разград стана двадесет и първата кралица на Панаира на киселото мляко.

Журито определи нейни подгласнички да са Туана от Турция и Вивиан от Хавай. Короната на главата на победителката в конкурса постави зам.-кметът Добрин Добрев. В конкурса тази година участваха участваха момичета от фолклорни групи от Разград, Хавай, Турция и Индия. Участничките в конкурса се представиха с дефиле и отговори на въпроси, изпълнение на танц на собствената си държава и на ръченица.

Журито бе тричленно: диригентът на оркестъра на Капанския ансамбъл Калоян Георгиев,  треньорът в Детско-юношеската академия на „Лудогорец” Димитър Стойков и представителят на фирма „Ират 2000” Исмаил Алишев, който е един от редовните дарители на общоградски събития, заедно с Денис Рафетов подкрепя кампаниите от инициативата „Заедно за Марти”, а за настоящото издание на Панаира е предоставил на Община Разград 1500 бутилки минерална вода, които се използват за участниците във вечерните концерти.

Почти 20-годишната Алейна, както тя сама определя възрастта си, наесен продължава своето образование в Холандия, специалност „бизнес мениджъмънт“. Тя много харесва киселото мляко и ще направи всички възможно то е на трапезата й и по време на следването й.

Трите красавици поведоха дефилето по централните разградски улици към сцена „Ларго” на площад „Момина чешма”. На две места съставите спираха, за да представят част от изпълненията си на зрителите, които се бяха събрали. Дефилето бе възпрепятствано от краткотрайни превалявани, които съпътстваха и концерта на площада. Той се забави с един час заради голяма авария с електроподаването вследствие на гръмотевици в друг район на града. Площадът обаче остана пълен с публика, очакваща изпълненията на съставите. И чакането си заслужаваше, тъй като и ритмите на Общинския ансамбъл към община Авджълар, огнените изпълнения на хавайския състав и българската песен, която представиха, кръшните индийски танци, а и изпълненията на нашенските състави – ТК „Абритус” към читалище „Бузлуджа”, Гайдарски оркестър към читалище „Нпаредък” и ТС „Елбетица” – събраха аплодисментите на зрителите от деца до възрастните им баби и дядовци. Ръководителите на съставите получиха дипломи за участие в края на концерта, връчи им ги директорът на Капански ансамбъл-Разград Светослав Стойчев.

/e-Razgrad/

Hits: 269

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.