„АДМ – Разград“ празнува заедно с разградчани

„АДМ – Разград“ празнува заедно с разградчани в събота вечер. Лятното парти за всички служители и семействата им бе в пространството около сцена „Ронда“.

Първи в купона се включиха децата с много забавни игри с награди, влакче, което ги возеше по сенчестите алеи, обща снимка с дрон и накрая – концерт на талантите на фирмата.

Изпълнителният директор на „АДМ – Разград Стив Матушек поздрави служителите във фирмата и техните семейства, както и всички разградчани по това време в парка. „Семействата и приятелите ни са гръбнакът на нашата общност и затова се опитваме да ги ингергираме. Лятното парти е прекрасен начин да се забавляваме заедно“, каза той.

„Огромно щастие и благословение е човек да работи в среда като нашата – среда от колеги интелигентни, добронамерени и толкова човечни! Докато я има добротата, ще го има и светът!“, завърши речта си Гюлчин Ахмедова, и служител на АДМ – Разград, в събота вечер от сцената на Ронда в градския парк. Там, служителите на завода споделиха своята лятна програма, изпълнена от тях самите и техните деца, с всички присъстващи в парка.

„Ние с лекота на сърце завяваме, че ще продължим да правим добро и да превръщаме света в по-красиво място за живеене с всяка своя мисъл, дума и действие!“, добавя на финала тя.

В речта си Гюлчин разказа за дарителството, спонсорството и доброволчеството, които заводът в Разград извършва по един мащабен, но много непретенциозен и невидим начин.

Стотици са спонсорствата, които завода прави от години за детски градини, училища, Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“, спортни клубове, организации и сдружения на инвалидите в България, организации на незрящите, пенсионерски клубове, съюзи, всички социални институции на територията на общината, сдружения с нестопанска цел, културни институции, читалища, фолклорни ансамбли, центрове за работа с деца, центрове за ученическо техническо и научно творчество, школи по танци, есперантски клубове и сдружения, федерация на жените, регионална библиотека, областния съвет на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

От 2016-та година АДМ – Разград взема решение да разграничи дарителството от спонсорството и отнася първото до по-наболели проблеми, с по-голям обсег на полезност за хората в региона.

Понастоящем местната програма за дарителство е част от глобалната програма на компанията, чийто фокус и обхватът е хармонизиран с целите на ООН за устойчиво развитие в сферите:

1)      Продоволствена сигурност, чиито фокуси са нулевият глад и чистата вода;

2)      Здраве и благополучие, което е насочено към достоен труд и икономически растеж;

3)      Устойчивост – на климата и живота на Земята.

В глобален план, през изминалата 2023 година международната програма на корпорацията майка предоставя по целия свят близо 2 700 000 пакети с хранителни продукти. 656 413 души получават достъп до чиста вода, 505 256 души са подпомогнати чрез направлението здраве и благополучие; спестени са 39 110 тона CO2 чрез намаляване ефекта на въздействие и са засадени 193 133 дръвчета.

Локално за България и общността в региона, по-крупните дарения на „АДМ – Разград“ ЕАД са предназначени за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания; Фондация „Заедно в час“; Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“; Дома за стари хора – Разград; Сдружение “Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега”; Театрално музикален и филхармоничен център – Разград; SOS „Детски селища“ – България; Фондация „Монтесори“ – Разград; Български червен кръст – Разград.

 

„Доброволчеството е друга благородна дейност, която от скоро става приоритет сред служителите на завода“, разказва Гюлчин. От самото стартиране на инициативата в началото на миналата година досега, доброволци на завода отстраняват голямо нерегламентирано сметище в близост до недействащия вече стъклозавод. Регулярно се правят уборки покрай пътища и особено замърсени зони.

С голяма бързина успяват да се съберат парични средства, храни, дрехи, килими и други потребни вещи за домакинствата, за пострадалите след ураганния вятър в с. Лъвино в края на октомври миналата година.

В началото на зимния сезон миналата година група доброволци сглобяват десет къщички за приюта за кучета на НПО „Защита животните в Лудогорието“ от отпадните палети на завода, а тази пролет добавят към тях и три пейки за алеите там. През февруари тази година нови дванадесет доброволци подаряват пролетно почистване на приюта, а съвсем наскоро дечица на служители на АДМ – Разград дават част от своите играчки на косматите обитатели там.

През есента на миналата година, съвместно с Български червен кръст – Разград, заводът приготвя 300 кашона с хранителни продукти, които раздава на най-нуждаещите се хора в цялата Разградска област.

Дружеството реагира веднага с поставяне на кутии за събиране на средства за хора, които имат потребност от скъпоструващи лечения.

На 8 март, с дарени от доброволци на завода средства биват закупени и изготвени подаръчни пакети за дамите от Дома за стари хора и Дома за пълнолетни лица с деменция в Разград , които доставят голяма радост на всички.

Друга акция, с която служителите на АДМ – Разград трябва истински да се гордеят, е засаждането на 70 широколистни дръвчета в градския парк, заедно с членовете на техните семейства.

Тук няма как да се пропусне и дарителския жест на служителка на завода, който трогва и докосва силно. Тя отряза дългата си коса и я дари за изработване на перука за жени с химиотерапия.

Последното по време доброволческо събитие на завода е двудневният поход, проведен на 31-ви май и 1 юни. За двата дни са били извървяни близо 18 километра за около общо 7 часа. Всеки извървян километър е регистриран в специална платформа на фирмата майка и е генерирал по пет щатски долара, или общо 2700 долара от тази доброволческа група, които се даряват на Световната хранителна програма.

 

„Направи добро и го хвърли зад гърба си“ –  гласи стара българска поговорка.

Така, без много шум, суета и ненужна показност, заводът на АДМ – Разград извършва своите добрини за общността не на думи, а на истински и от сърце направени дела.

По време на програмата, която АДМ подари в парка, бяха споделени с присъстващите и ценностите на компанията: Почтеност, Уважение, Постигане на целите, Находчивост, Екипна работа и Отговорност. Те бяха намерени като скрити съкровища в парка от децата на служителите на АДМ под ръководството на Таня Станева, треньор на клуба по ориентиране „Абритус“ и сглобени под формата на пъзел на сцената на Ронда.

Основното послание на този акт беше, че най-устойчивите съкровища в живота ни са нашите вътрешни ценности, а всеки, които се чувства съпричастен и споделя ценностите на АДМ, може да стане част от екипа на компанията.

Талантите на завода, които участваха с изпълнения в програмата, бяха: Калина Коджахристова и Божидара Янева, възпитанички на школата по изкуства ,,Enjoy Music & Art School“ с художествен ръководител Адриан Маджаров; Момчил Стоянов – представител на детската школа към Клуб по спортни танци „Фея – Данс“ с ръководител Стефания Павлова; самата Стефания, също възпитаничка на „Фея – Данс“; Николета Русева, Йорданка Минкова и Милен Димов от танцов клуб „Абритус“ към читалище „Бузлуджа“ с художествени ръководители Емилия Русева и Кремена Иванова, както всички служители на завода и техните семейства.

/e-Razgrad/

Hits: 68

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.