Автобус с работници от Кубратско се е обърнал между Червена вода и Ново село

ШЕСТИМА ДУШИ ПОСТРАДАХА ПРИ КАТАСТРОФАТА

Автобус с работници от Кубратско се е обърнал между Червена вода и Ново село, съобщават русенските медии.

Сигнал за инцидента е подаден в 6,25 часа. Автобусът се е преобърнал след кръстовището за Семерджиево в посока село Ново село. В превозното средство пътували дванайсетина души, работници от Кубратско, които са се прибирали след нощна смяна.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на Спешна помощ и на противопожарната служба.

При произшествието са пострадали шестима души. Те са откарани с две линейки в болница в Русе. От Спешна помощ обясниха, че един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а останалите петима са с по-леки травми. От полицията информираха, че пробата за алкохол на 60-годишния шофьор на автобуса е отрицателна. Останалите пътници са продължили с друго превозно средство на фирмата превозвач.

Причините за инцидента се изясняват.

Пътят е бил заледен и превозното средство е поднесло на остър завой. Автобусът се е ударил в мантинелата, след което се е преобърнал. Има разлято гориво на пътя, но от пожарната увериха, че няма опасност от запалване.

От АПИ съобщават, че заради инцидента движението по пътяЧервена вода – Кубрат в участъка Червена вода – Ново село е временно ограничен. Движението се регулира от полицията и се осъществява по обходен маршрут: Червена вода – Семерджиево – Ново село.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.