Авиокомпания предложи обучение за страхуващите се да летят

Авиокомпания разработи курс за преодоляване на страха от летене, т.нар. аерофобия.

Руският авиопревозвач “Россия” предлага на потенциалните си клиенти четиридневно обучение, чрез което да преодолеят страданието си, съобщава FrequentFlyers.ru

Програмата е разработена съвместно с Асоциацията за когнитивно-поведенческа психотерапия. Цената на курса е 37 хил. рубли или около 500 евро.

През първия ден с пациентите работят психолозите от асоциацията като анализират основните страхове, тревожни мисли и вредните навици на аерофоба – да е постоянно нащрек, да трансформира всяка промяна в сигнал за опасност, да се мъчи да контролира ситуацията или, обратното – да се стреми да избегне полета на всяка цена и всевъзможни аргументи.

Вторият ден от обучението е посветен на срещи с действащи пилоти и представители на летищни служби, които ще отговарят на всякакви въпроси, безпокоящи курсистите. Следва обучение с тренажор, включващо преживявания като турбуленция, буря и други извънредни ситуации при полет.

Последният ден е посветен на същинско пътуване по въздуха между Москва и Санкт Петербург – около 700 км, отново в компанията на психолог.

Авторите на проекта цитират международни данни, според които всеки пети жител на планетата се страхува да лети.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.